Китай ввів санкції проти США

Китай ввів санкції проти США

Пекін вводить санкції відносно 28 громадян США, в тому числі проти екс-держсекретаря країни Майка Помпео і радника колишнього американського президента Дональда Трампа з торгівлі Пітера Наварро.

Про це повідомляє МЗС КНР. Відзначається, що обмеження вводяться за втручання у внутрішні справи Китаю і підрив китайських інтересів. Як говориться в заяві китайського зовнішньополітичного відомства, ці американські політики “здійснили серію божевільних дій” по відношенню до КНР.

Уточнюється, що 28 американців були відповідальні за подібні дії Вашингтона щодо що стосуються китайської держави питань. Під час президентства Дональда Трампа, Вашингтон неодноразово критикував дії КНР. Так, адміністрація колишнього американського лідера звинуватила Пекін на початку пандемії коронавируса, зазначивши, що Китай вчасно не вжив необхідних заходів.

Крім того, в листопаді минулого року Трамп заборонив американським інвесторам проводити операції з цінними паперами китайських фірм, в управлінні якими прямо і побічно беруть участь китайські військові.

Поділитись