Китай ввів санкції проти американських конгресменів і сенаторів

Китай ввів санкції проти американських конгресменів і сенаторів

Китай вводить санкції відносно американських сенаторів і конгресменів у відповідь на заходи США проти офіційних осіб Синьцзян-Уйгурського автономного району КНР.

Про це заявила в понеділок офіційний представник МЗС КНР Хуа Чуньїн. Раніше управління з контролю за іноземними активами США ввело санкції проти управління громадської безпеки Синьцзян-Уйгурського автономного району Китаю за порушення прав людини. Санкції введені на підставі закону США “Глобальний Магнітський”, який передбачає введення подібних обмежень у зв’язку з порушенням прав людини.

Крім того, під санкції потрапили член Політбюро ЦК, секретар парткому Сіньцзян-Уйгурського автономного округу Чень Цюаньго, Партсекретарь Управління безпеки Хо Люцзюнь, заступник голови уряду округу Ван Міншань і один з партійних керівників району Чу Хайлунь. В цілому санкції США припускають заморожування всіх активів зазначених осіб та організацій, які перебувають під юрисдикцією США, заборона на ділові контакти з ними і заборона на в’їзд в США.

“У відповідь на ці неправомірні дії США, Китай прийняв рішення з сьогоднішнього дня ввести санкції у відношенні комітету з питань Китаю Конгресу США, в відношенні посла США з питань міжнародної релігійної свободи Держдепартаменту США Сема Браунбека, сенаторів Марко Рубіо і Теда Круза, а також конгресмена Кріса Сміта”, – заявила на брифінгу Хуа Чуньїн.

Вона підкреслила, що дії США є грубим втручанням у внутрішні справи Китаю і порушенням засадничих принципів міжнародних відносин, а також підривають китайсько-американські відносини.

“Китай висловлює рішучий протест проти цього і категорично засуджує”, – підкреслила Хуа Чуньїн.

Поділитись