Китай відреагував на заяву НАТО про політику стримування Пекіна і Москви

Китай відреагував на заяву НАТО про політику стримування Пекіна і Москви

Китай вважає заяви про розробку нової стратегічної концепції НАТО, націленої на стримування КНР і Росії, проявом менталітету холодної війни, заявила на брифінгу в четвер, 18 лютого, офіційний представник МЗС КНР Хуа Чуньїн.


«Я вважаю, що це чергова демонстрація менталітету холодної війни», – наводять ЗМІ її відповідь на відповідне питання.

Днем раніше генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що військовий альянс повинен стати майданчиком політичного діалогу всіх «однодумців НАТО» з протидії Росії і Китаю.

7 лютого президент США Джо Байден заявив про гостру конкуренцію між Вашингтоном і Пекіном. Однак він додав, що обидві країни не повинні конфліктувати.

6 лютого Китай закликав США виправити помилки, допущені останнім часом щодо КНР, і спільно працювати над розвитком відносин. На думку члена політбюро ЦК КПК Ян Цзечи, Вашингтону варто розвивати двосторонні відносини на принципах взаємної поваги, відсутність конфронтації і взаємовигідного співробітництва.

4 лютого колишній держсекретар США Майк Помпео висловив надію, що фраза Байдена «Америка повернулася» не означає верховенство Китаю і захоплення вихідцями з КНР мільйонів робочих місць в США.

Поділитись