Китай відповість США “контрзаходами” на введення санкцій щодо Сіньцзяна

Китай відповість США “контрзаходами” на введення санкцій щодо Сіньцзяна

Китай зробить контрзаходи у відповідь на введення Вашингтоном санкцій проти управління громадської безпеки КНР в Сіньцзяні, заявив на брифінгу в п’ятницю офіційний представник МЗС КНР Чжао Ліцзяні.


“Рішення США є грубим втручанням у внутрішні справи Китаю, серйозним порушенням основних норм міжнародних відносин. Ми відкидаємо і засуджуємо це”, – заявив дипломат.

За його словами, “Китай прийняв рішення ввести відповідні заходи щодо громадян і організацій США за неналежну поведінку в питаннях, котрі стосуються Синьцзяна”.

Раніше управління з контролю за іноземними активами США ввело санкції проти управління громадської безпеки Синьцзян-Уйгурського автономного району Китаю за порушення прав людини. Санкції введені на підставі закону США “Глобальний Магнітський”, який передбачає введення подібних обмежень у зв’язку з порушенням прав людини.

Крім того, під санкції потрапили член Політбюро ЦК, секретар парткому Сіньцзян-Уйгурського автономного округу Чень Цюаньго, партсекретар Управління безпеки Хо Люцзюнь, заступник голови уряду СУАР Ван Міншань і один з партійних керівників району Чу Хайлунь.

Поділитись