Китай відмовився співпрацювати з ВООЗ по другій фазі розслідування походження COVID-19

Китай відмовився співпрацювати з ВООЗ по другій фазі розслідування походження COVID-19

Заступник голови Державного комітету з питань гігієни та охорони здоров’я КНР Цзен Ісинь під час прес-конференції заявив, що запропонований Всесвітньою організацією охорони здоров’я план другого етапу розслідування походження коронавірусу містить формулювання, що не поважають науку, тому Китай не буде слідувати йому.

«Пропозиції ВООЗ щодо другого етапу розслідування містять формулювання, які не поважають науку і здоровий глузд. Ми не збираємося дотримуватися такого плану», – зазначив він.

За словами Цзен Ісинь, китайська влада підтримують проведення розслідування, заснованого на науці, але виступають проти політизації вивчення походження коронавірусу. На їхню думку, друга стадія повинна бути заснована на результатах першого дослідження.

Нагадаємо, що раніше директор ВООЗ Тедрос Гебрейесус розповідав, що організація готується до другого етапу вивчення походження коронавируса і сподівається на співпрацю з владою Китаю, адже перша фаза розслідування зіткнулася з певними проблемами. Одна з головних – заборона на «доступ до даних, особливо до тих, які розповідають про початок пандемії».

Поділитись