Китай обігнав США за кількістю багатіїв на душу населення

Китай обігнав США за кількістю багатіїв на душу населення

Швидка трансформація Китаю з країни, що розвивається в світову державу з повноцінною ринковою економікою сприяла появі рекордної кількості багатих громадян.

У Сполучених Штатах Америки і досі мешкає 40 відсотків найбагатших людей планети, проте за динамікою зростання доходів загального населення країни в 2019 році вперед вирвався Китай, повідомляє Joinfo.ua.

Як стає зрозуміло з доповіді найбільшої фінансової організації Credit Suisse (Швейцарія), Китай обігнав США як країну з найбагатшим населенням.

Порівняльна статистика зростання доходів в США і КНР

Сьогодні серед 10% багатих людей (кожен з них має в особистій власності в середньому 109 430 доларів) в світі – 100 мільйонів китайців, в порівнянні з 99 мільйонами американців. І це відбулося незважаючи на уповільнення світової економіки і зростання торгової напруженості між США і КНР.

Число мільйонерів в США досягло 18,6 мільйона чоловік, що означає, що кожен 14-й громадянин країни є доларовим мільйонером, йдеться в доповіді. Тим часом, в Китаї кількість людей, що мають в особистому володінні більше мільйона доларів на сьогоднішній день складає близько 4,4 мільйона чоловік.

Відповідно до десятого ювілейного випуску доповіді дослідницького інституту Credit Suisse, глобальне багатство виросло протягом минулого року на 2,6% до 360 трильйонів доларів, а багатство на одну дорослу людину досягло нового рекордного максимуму в розмірі 70 850 доларів США, що на 1,2% вище рівня середини 2018 року, причому рейтинг найбільших доходів на одного дорослого в 2019 році очолила Швейцарія.

США, Китай і Європа внесли найбільший внесок у зростання світового багатства – $ 3,8 трлн, $ 1,9 трлн і $ 1,1 трлн відповідно.

Поділитись