Кількість українців, які роблять запаси на зиму, знижується

Кількість українців, які роблять запаси на зиму, знижується

Рік тому було проведено дослідження Research & Branding Group щодо того, скільки українців роблять запаси на зиму. Сьогодні  можно порівняти як змінилася ситуація за рік, пише голова Національної Ради економічного розвитку Олексій Дорошенкона своїй сторінці у Facebook.

Так у його пості зазначається, що якщо рік тому майже 80% наших громадян робили будь-які запаси, як-то консервацію, варення або овочі до льоху, то зараз таких лише 75%. Таким чином за рік кількість бажаючих знизилася на 5%. Це корелює з даними статистики, за якими доходи від власних домогосподарств кожного року знижуються.

 Найбільш запасливі люди живуть в Україні на Заході. 85% опитаних сказали, що вони обов’язково будуть запасатися за зиму. На Сході та на Півдні таких лише трохи більше за 68%.

Олексій Дорошенко зазначає, що в Україні найбільш популярними є консервація та соління. Більше 69% українців цього року зробили саме такі запаси. Варення та соки закривали майже 62% наших громадян. Овочі до льоху заклали 49% людей, а ще 48% заморожували овочі. Сухофрукти запасають 36% опитаних, 33% заморожують м’ясо, закуповують продукти тривалого зберігання, тобто крупи, цукор і макарони, 31% респондентів. А 18% українців роблять м’ясну тушонку.

Цікаво, що найбільше тих, хто  робить консерви з огірків, проживає на Півдні – більше 91%. Томати найбільш популярні на Сході та привабили майже 83% людей. Лечо та перець посідають третю сходинку, а найбільш популярними вони є також на Сході країни, де 54% мешканців їх консервують. 

Продуктом, який розділив країну, можна вважати гриби. Майже 57% проживаючих на Заході робили з них запаси, а на Сході таких виявилося лише лише 7%.

Опитування проводилося з 25 жовтня по 5 листопада 2019 року по всій території України, окрім окупованих територій серед 2001 респондента. Похибка становить не більше 2,4%.

Поділитись