Кількість свідків суду у справі МН17 поки невідома

Кількість свідків суду у справі МН17 поки невідома

Суддя розповіла, скільки всього учасників буде в суді і хто вони. У той же час кількість свідків суду поки невідома.

Понад 400 представників медіа запросили акредитацію для висвітлення судового процесу у справі про збитий над Донбасом малайзійський Боїнг, в той час, як для преси в суді зарезервовано 15 місць. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на суддю Йоланду Вейннобел.

“У залі суду зарезервовано 25 місць для родичів, 15 – для преси, ще один ряд зареєстрований для родичів, які грають в суді певну роль – у них є право виступити в суді і розповісти про свої страждання, у них також є право заявити про відшкодування збитків, і є ряд для адвокатів та підсудних. Крім того, в цьому залі є публічна трибуна – там будуть знаходитися міжнародні спостерігачі, яких уже зареєстровано 65”, – розповіла Вейннобел, відповідаючи на питання, скільки всього учасників буде в суді.

Таким чином, за словами судді, в судовій залі буде понад 100 осіб. Вейннобел також зазначила, що поруч з цим залом є ще три інших, в яких також можна буде спостерігати за процесом. Вона додала, що суд ще не знає, скільки свідків виступлять на судовому процесі.

“Нам ще невідомо, як багато свідків – ми почуємо про це тільки при розгляді справи по суті в суді. Нам відомо, що існує кілька анонімних свідків. Але скільки їх – нам теж невідомо. Якщо ці свідки будуть давати показання, і вони знаходяться під захистом, бажаючи залишатися анонімними, то тоді їх опитає суддя, який веде слідство – це суддя, який відповідальний за розслідування до того, як справа надійде до суду”, – повідомила суддя Вейннобел.

Вейннобел зазначила, що саме суд буде приймати рішення, чи буде свідок мати статус анонімного свідка, встановивши, чи є для цього підстави.

Поділитись