Кількість молоді серед населення України скоротилася

Кількість молоді серед населення України скоротилася

В Україні протягом останніх 20 років кількість молоді серед населення скоротилося на 25%. Про це йдеться в новому огляді Світового банку.

«Триває зменшення чисельності населення України, яке обумовлене падінням народжуваності і еміграцією. За час, що минув з 1999 року, населення України скоротилося приблизно на 15,0%, а чисельність молоді скоротилася майже на 25,0%», — говориться в огляді.

Експерти Світового банку відзначають, що Україна за роки незалежності змогла зберегти деякі свої переваги. Зокрема, сферу освіти, яка дає можливість формувати високий рівень освіченості громадян, а також розвивати людський капітал.

Разом з тим, ті навички, які розвиває система освіти, відрізняються від тих, яких потребують зростаючі сектори. Потрібні зміни йдуть повільно.

«За недавніми оцінками національного багатства 141 країни світу в Україні на людський капітал припадає лише 34% загального національного багатства, тоді як у країнах з більш низьким середнім рівнем доходів його частка сягає 51%, а по регіону Європи та Центральної Азії (ECA) — 62 %.

Попри високі рівні освіти, роль людського капіталу як фактора виробництва, який є рушійною силою економічного зростання, залишається відносно слабкою», — йдеться в огляді, пише UkrMedia.

Поділитись