Кияни можуть залишитися без гарячої води

Кияни можуть залишитися без гарячої води

Петро Пантелєєв, заступник голови Київської міської держадміністрації, сказав, що мешканці Києва з 1 серпня можуть залишитися без гарячої води.

За його словами, це пов’язано з тим, що комунальне підприємство «Київтеплоенерго» 1 серпня 2018 року повинно отримати в управління генеруючі об’єкти столиці ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, проте «Нафтогаз» відмовляється укладати договір на постачання газу компанії, поки вона не визнає правонаступність боргів «Київенерго».

У Києві з затвердили нові тарифи на світло, тепло і гарячу воду Петро Пантелеєв додав наступне: «Зараз 7 тисяч будинків без гарячого водопостачання. Частина з них – це гідравлічні випробування, але якщо питання не буде вирішене, то місто буде без гарячої води, крім зони обслуговування Дарницької ТЕЦ».

Також Петро Пантелеєв розповів журналістам, що відсутність необхідних коштів у статутному капіталі комунального підприємства «Київтеплоенерго» значно ускладнює процес підготовки до опалювального сезону, закупівлю техніки й енергоносіїв, виконання завдань із ремонту та модернізації теплових мереж. В свою чергу, депутати КМДА не підтримали рішення про збільшення статутного капіталу «Києвтеплонерго» із 1,2 до 2 млрд грн., пише dom.ria.com.

Поділитись