Київська обласна рада підтримала створення в межах області Броварського району

Київська обласна рада підтримала створення в межах області Броварського району

Як пише мер Броварів Ігор Сапожко, Київська обласна рада підтримала створення в межах Київської області Броварського району з центром в місті Бровари.

За відповідне рішення проголосували 56 депутатів.

За його словами, пізніше розпочалося надважливе засідання робочої групи в парламентському комітеті з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

За підсумками засідання робочої групи учасники заслухали всі зацікавлені сторони, але остаточну крапку в ситуації з утворенням районів не поставили.

“Народні депутати вирішили перенаправити розгляд питання про новий районний поділ на рівень Київської обласної адміністрації. В найближчі кілька днів в КОДА має відбутись нарада за участі всіх голів міста та районів лівобережної Київщини, щоб обговорити та виробити нову модель адміністративно-територіального поділу.

Ми підготували конкретні цифри, факти, дані та законодавчі обґрунтування на користь створення Броварського району.

Досить вагомим аргументом вважаю підписи броварчан, які виражають думку громади Броварів. Понад 10 тисяч броварчан сказали своє слово, міжнародні партнери з міст-побратимів нас підтримали, обласна рада також висловила однозначну підтримку Броварам як центру майбутнього району! Слово за народними депутатами, які мають почути та врахувати наші аргументи”, – написав він у Фейсбук.

Поділитись