Київ звинуватив Росію у фінансуванні українських телеканалів

Київ звинуватив Росію у фінансуванні українських телеканалів

Прес-секретар президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель заявила, що санкції проти телеканалів “112.Украіна”, NewsOne і ZIK не мають нічого спільного з наступом на свободу слова, вона стверджує, що підтверджено їх фінансування з Росії.


У вівторок ввечері президент України Володимир Зеленський своїм указом ввів в дію рішення РНБО про введення санкцій терміном на п’ять років проти телеканалів “112.Украіна”, NewsOne і ZIK та депутата Верховної ради Тараса Козака, який володіє цими каналами. Зазначені телеканали є опозиційними до влади.

“Блокування телеканалів так званого пулу Віктора Медведчука, які фіктивно оформлені на його соратника Тараса Козака, не має нічого спільного з наступом на свободу слова, яка на Україні є безсумнівною цінністю. Ці телеканали давно забули, що таке журналістські стандарти, перевірка фактів або освітлення по принаймні двох точок зору. Замість цього вони перетворилися в інструмент пропаганди, який використовується в інтересах держави-агресора, який порушив суверенітет і державні кордони України. Уже навіть підтверджено фінансування цих каналів з Росії”, – написала Мендель на своїй сторінці в Facebook. При цьому вона не навела жодних доказів, які б підтверджували фінансування каналів з РФ.

Мендель додала, що канали заблокували з метою захисту національної безпеки.

Поділитись