Київ включив журналістів в переговори по Донбасу

Київ включив журналістів в переговори по Донбасу

Київ включив в переговори по врегулюванню конфлікту на Донбасі журналістів, які є вихідцями з цього регіону.

Сергій Гармаш і Денис Казанський братимуть участь як представники Донецької області в засіданнях Тристоронньої контактної групи. Про це повідомляє Vesti.ua.

«Наше керівництво дійсно згадало про те, що не тільки любителі Росії мають відношення до окремих районах Донецької та Луганської областей України, а й ми – ті, кого ці “патріоти вигнали зі своїх будинків”, – заявив Гармаш.

“Ми виступаємо проти закріплення особливого статусу ОРДЛО в Конституції України. Що ж стосується можливих майбутніх виборів на непідконтрольною території, то наша позиція така, що вони можливі лише після отримання Україною контролю над кордоном”, – зазначив Казанський.

Луганську область представлять юрист, лідер громадської організації «Луганське земляцтво» Вадим Горан і лікар Костянтин Лібстер.

На початку травня глава офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що Київ вирішив включити в переговорний процес переселенців з Донбасу, які проживають на підконтрольних територіях. Самопроголошені республіки виступили різко проти. У ДНР заявили, що «українська влада хоче говорити сама з собою».

Поділитись