Київ висловив протест через визнання Росією небажаним “Всесвітній конгрес українців”

Київ висловив протест через визнання Росією небажаним “Всесвітній конгрес українців”

У МЗС України в зв’язку з цим закликали міжнародну спільноту посилити дипломатичний тиск на Росію.

Міністерство закордонних справ України назвало “демонстрацією репресивної політики” рішення генеральної прокуратури Росії про визнання небажаної на території Росії діяльності канадської неурядової організації Ukrainian World Congress. Відповідну заяву українське відомство розмістило на своєму офіційному сайті.

“МЗС України висловлює рішучий протест у зв’язку з рішенням Генеральної прокуратури Росії про визнання небажаної діяльності” Всесвітнього конгресу українців “, – сказано в заяві.

У МЗС України вважають, що “таке рішення ще раз продемонструвало незмінність репресивної політики РФ, спрямованої на ліквідацію громадських організацій української меншини на території РФ”. У відомстві також закликали міжнародне співтовариство розглядати рішення російської Генпрокуратури як “зухвале порушення фундаментальних прав людини” та посилити дипломатичний тиск на Росію.

Перед цим генеральна прокуратура РФ визнала небажаною на території Російської Федерації діяльність канадської неурядової організації “Всесвітній конгрес українців”, вважаючи її діяльність загрозливою для безпеки Росії.

Ця організація стала другою в цьому році, діяльність якої визнана небажаною в Росії. 27 червня генпрокуратура визнала фонд Free Russia Foundation (Free Russia) (Фонд “Вільна Росія”), створений в 2014 році групою російських емігрантів у Вашингтоні. Зокрема, його підрозділи діють на території України і Грузії. “Світовий конгрес українців” став 17-й організацією в списку небажаних в РФ.

Фото Pixabay.

Поділитись