Київ поставив крапку в питанні поставок води в Крим

Київ поставив крапку в питанні поставок води в Крим

Київ не розглядає можливість відновлення поставок води в Криму, заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба.


Раніше новий прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі телеканалу “1 + 1” заявив, що виступає за відновлення подачі води Києвом до Криму, так як там живуть українці і подача води на півострів – це питання “гуманітарної відповідальності”. При цьому Шмигаль наголосив, що Крим – це Україна, тому влада не збирається не подавати воду в Україну. Пізніше прем’єр на своїй сторінці в Facebook пояснив, що для відновлення водопостачання Криму немає “технічної можливості до повернення півострова до складу України”.

“Україна не розглядає можливість відновлення поставок дніпровської води в окупований Крим. Крапка”, – заявив Кулеба в ефірі програми “Подробиці” на телеканалі “Інтер”.

Раніше Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через що йде від Дніпра Північно-Кримський канал, після анексії Криму Росією подача води по каналу в республіку була повністю припинена.

Україна вважає Крим своєю, але тимчасово окупованою територією. За словами російського президента Володимира Путіна, питання Криму “закрите остаточно”.

Поділитись