Київ погрожує окупантам на Донбасі «планом Б»

Київ погрожує окупантам на Донбасі «планом Б»

Глава РНБО України Олексій Данилов днями розповів, що у Києва по Донбасу є «план Б», який буде введений в дію в разі, якщо ополченці Донецької і Луганської народних республік до 9 листопада не покинуть територію регіону.

Відповідне ультимативну заяву, прозвучало в ефірі телеканалу «Україна 24». Виявляється, перемир’я (з початку конфлікту вже 29-е за рахунком), що набуло чинності з понеділка, 27 липня, є частиною плану військово-політичного керівництва України щодо ситуації в регіоні. Хто цей план розробляв, і в чому його суть, Данилов не пояснив. Але зазначив, що його представили президенту Зеленському майже рік тому. І що він передбачає п’ять варіантів дій, з яких в силу вступив тільки перший, термін якого закінчується 9 листопада 2020 року.

Саме до цього терміну бойовики так званих республік, згідно виставленого главою Радбезу ультиматуму, «повинні скласти зброю» і «мирно піти з нашої країни». Якщо ж цього не відбудеться, то, буде прийнятий «план Б». І Київ, за словами Данилова, готовий до будь-якого сценарію розвитку подій на лінії фронту.

Незважаючи на ореол загадковості, створений навколо «плану Б» главою РНБО, неважко здогадатися, що він може собою являти. В Україні давно мріють втілити на Донбасі силовий сценарій по хорватським лекалами. Але для цього, зрозуміло, потрібно зібратися з силами і заручитися підтримкою певних кіл на Заході.

Поділитись