Київ не планує зустріч Зеленського з Путіним до саміту в “нормандському форматі”

Київ не планує зустріч Зеленського з Путіним до саміту в “нормандському форматі”

Україна не планує проведення двосторонньої зустрічі свого президента Володимира Зеленського з президентом Росії Володимиром Путіним до проведення саміту в нормандському форматі (Росія, Німеччина, Франція, Україна).

Про це в четвер заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко на спільній прес-конференції з австрійським колегою Александером Шалленбергом.

“Ми не плануємо двосторонню зустріч з Путіним”, – зазначив глава зовнішньополітичного відомства України. Він додав, що поки Київ розраховує, що Зеленський буде мати можливість переговорити з Путіним в ході зустрічі лідерів “нормандської четвірки”, яка готується.

Глава МЗС України також повідомив, що “нормандська четвірка” обговорює кілька можливих дат саміту, які очікуються до кінця року.

“Як мінімум виконані всі передумови для цієї зустрічі. І зараз українська сторона консультується з усіма трьома іншими учасниками “нормандської четвірки”. Ми шукаємо кращу дату для всіх чотирьох президентів і місце, де буде проведено цей захід”, – сказав він.

Пристайко додав, що президент України Володимир Зеленський розраховує, що зустріч в “нормандському форматі” відкриє шлях для остаточного вирішення конфлікту на Донбасі.

“Президент Зеленський розраховує, що в хорі цієї зустрічі лідерів ми зможемо вирішити питання безпеки, військову частину, і відкриємо шлях для остаточного вирішення проблеми сходу України”, – сказав він.

Поділитись