Київ не готовий до прямого діалогу з ДНР та ЛНР, заявив Кулеба

Київ не готовий до прямого діалогу з ДНР та ЛНР, заявив Кулеба

Київ готовий до продовження роботи у “нормандському форматі”, але не хоче вести прямий діалог із самопроголошеними Донецькою та Луганською народними республіками, заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба.


Черговий раунд переговорів у “нормандському форматі” на рівні політрадників тривав у Берліні майже дев’ять годин, попередня зустріч відбулася у Парижі 26 січня. За їхніми підсумками глава офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що сторони не змогли дійти спільного документу, але підтвердили необхідність виконання мінських угод щодо врегулювання на Донбасі. Наступна зустріч радників пройде у березні, заявив офіційний представник Кабміну ФРН Штеффен Хебештрайт.

“Ключеве питання: учора був прямий діалог між Україною та окремими районами Донецької та Луганської областями… Росія наполягає, щоб Україна вела прямий діалог із так званими ДНР та ЛНР, якщо Україна на це піде, тоді статус Росії з боку конфлікту зміниться на статус посередника, саме тому ми на це не йдемо, але ми готові до продовження переговорів і в нормандському форматі, і наше прагнення зараз розблокувати роботу ТКГ (контактної групи з врегулювання конфлікту – ред.)”, – сказав глава МЗС на брифінгу в п’ятницю.

Поділитись