Київ може вийти з мінських угод, якщо їх реалізація буде “нескінченною”

Київ може вийти з мінських угод, якщо їх реалізація буде “нескінченною”

Україна може вийти з мінських угод, якщо їх реалізація відбуватиметься “нескінченно довго”. Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в інтерв’ю BBC News Україна.

“Так, це можливо. Якщо ми побачимо, що цей процес йде нескінченно. Це дуже непопулярне заяву, і, напевно, знову не сподобається нашим західним партнерам”, – сказав він.

Пристайко також повідомив, що питання обміну полоненими між сторонами конфлікту на Донбасі, доступу в регіон міжнародних гуманітарних організацій, а також подальшого розведення сил на лінії зіткнення будуть обговорюватися на зустрічі “нормандської четвірки” і увійдуть до підсумкового комюніке саміту.

Відповідаючи на прохання кореспондента розповісти про зміст підсумкового документа, Пристайко сказав: “Це комюніке. Дуже простий документ. Якщо нам вдасться масовий обмін до зустрічі, там буде записано, що лідери вітають цей обмін і уповноважує свої органи завершити обмін “всіх на всіх”.

“Там також буде записано, що сторони вимагають відкрити доступ до територій так званих ЛНР і ДНР для гуманітарних міжнародних організацій, таких як “Червоний хрест”, – продовжив міністр. – Адже близько 500 осіб пропали безвісти, їх сім’ї не знають, що з ними сталося. Там також може бути записано, що розведення на трьох ділянках відкриває шлях до наступних ділянках”.

Поділитись