Київ готує нові вимоги до Москви про виплату більш $ 50 мільйонів компенсації за порти Криму

Київ готує нові вимоги до Москви про виплату більш $ 50 мільйонів компенсації за порти Криму

Адміністрація морських портів України готує нові вимоги до уряду Російської Федерації про виплату компенсації за збитки, понесені через втрату портів в Криму.

Про це йдеться в опублікованому повідомленні на сайті відомства. “Вартість державного майна, яке було закріплено за філіями АМПУ і незаконно присвоєно самопроголошеної владою Криму, становить понад 1,24 млрд гривень ($ 51,2 млн)”, – йдеться в повідомленні.

“На цей раз ми використовуємо положення Угоди про заохочення і взаємний захист інвестицій. Перший крок – це направлення вимог про компенсацію збитків безпосередньо уряду РФ. Якщо протягом півроку ми не отримаємо відповіді, ця справа перейде на розгляд в міжнародний арбітраж”, – зазначив в зв’язку з цим сам керівник АМПУ Райвис Вецкаганс.

Відповідне письмове повідомлення в уряд РФ відомство планує направити до кінця 2019 року. Інтереси АМПУ в суперечці з Росією буде представляти юридична компанія Covington & Burling LLP.

Після анексії Криму Росією Держрада республіки прийняла рішення про націоналізацію цілого ряду українських підприємств, розташованих на території півострова. При цьому влада півострова неодноразово заявляли про готовність судитися з Україною, доводячи правоту прийнятих рішень.

Фото ТАСС.

Поділитись