Катар приступає до реалізації найбільшого в світі проекту з виробництва СПГ

Катар приступає до реалізації найбільшого в світі проекту з виробництва СПГ

Державна нафтова компанія Катару Quatar Petroleum приступає до реалізації найбільшого в світі проекту з виробництва зрідженого природного газу (СПГ).

«Qatar Petroleum прийняла остаточне інвестиційне рішення по розробці Північно-східного проекту родовища (NFE), найбільшого в світі проекту з виробництва СПГ, який збільшить виробничі потужності Катару з 77 мільйонів тонн на рік до 110 мільйонів тонн на рік», – йдеться в повідомленні компанії. Перший газ добудуть вже в четвертому кварталі 2025 року.

Тільки на будівельні роботи закладені інвестиції на рівні 13 мільярдів доларів. Загальна сума витрат на цей проект, за попередніми оцінками, складе близько 29 мільярдів доларів.

Завдяки цьому мегапроекту Катар зможе збільшити свої потужності з виробництва СПГ на 43%, зазначає Bloomberg.

Також наголошується, що за останні 10 років виробництво СПГ росло в таких країнах, як США і Австралія. Катар само не збільшував свої потужності.

Представники компанії також заявили, що крім скрапленого газу в рамках цієї ініціативи будуть проводитися газовий конденсат, скраплений вуглецевий газ, етан, сірка і гелій. Очікується, що виробництво почнеться в четвертому кварталі 2025 року.

Поділитись