Карантин в школах України може протриматися до кінця лютого

Карантин в школах України може протриматися до кінця лютого

З 29 січня по 9 лютого всі школи міста Черкаси закрили на карантин. Раніше на карантин закрилися школи майже у всіх українських областях.

У Донецькій області закрили 59 шкіл, ще 9 частково призупинили роботу. У Волинській області 7 шкіл призупинили навчання, в Сумській – 15, у Вінницькій – 13, у Рівненській – 39. Повністю закривають школи в Сєверодонецьку Луганської області, Житомирі, Одесі і Бердянську Запорізької області. У самому Запоріжжі закриваються 27 шкіл. У Вінниці прийняли рішення про тимчасове припинення занять в закладах середньої освіти з 30 січня. У понеділок, 3 лютого, в школи Чернівців не прийшли понад 6 тисяч дітей, з них 4,5 тисячі через ГРВІ. Міський голова, порадившись з фахівцями, вирішив по 16 лютого призупинити навчання в школах. Також карантин в Ужгороді триватиме два тижні.

У Києві також відзначають зростання захворюваності: призупинено навчання у 120 навчальних закладах. Про це передає РБК-Україна із посиланням на дані Київської міської держадміністрації. Зазначається, що за інформацією Департаменту освіти і науки, освітній процес призупинено в 90 школах повністю та у 30 школах частково.

Щодо дошкільної освіти батьки самі вирішують, чи відводити дитину в дитсадок.

Поділитись