Кандидатам у Президенти необхідно верифікувати свої акаунти у Facebook та Instagram

Кандидатам у Президенти необхідно верифікувати свої акаунти у Facebook та Instagram

Кандидатам у Президенти України мають верифікувати свої акаунти у Facebook та Instagram. Це необхідно для попередження недобросовісної агітації та створення fake-профілів кандидатів. Відповідні консультації з офісом Facebook провела кіберполіція України, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами, кіберполіція проводитиме спеціальний моніторинг до завершення виборчої кампанії.

«Ми виявлятимемо фейкові профілі у Facebook та Instagram, створені у період передвиборчої агітації, які використовують імена офіційно зареєстрованих кандидатів у президенти України. А адміністрація соціальної мережі блокуватиме ці сторінки», – зазначив Арсен Аваков.

Він додав, що адміністрацією Facebook передбачено процедуру верифікації сторінок кандидатів – отримання блакитної позначки “blue badge” на підтвердження її автентичності.

«Такі сторінки зможуть безпечно використовувати кандидати для інформування, а користувачі будуть впевнені, що інформація з такої сторінки справді підготовлена командою відповідного кандидата у президенти України», – додав очільник МВС.

Стандартні правила для верифікації офіційних сторінок передбачають низку обов’язкових умов для отримання “blue badge”. Проте, кіберполіція погодила із представниками Facebook можливість використання спрощеної та прискореної процедури верифікації для кандидатів у президенти України.

Нині лише 9 з 44 офіційно зареєстрованих кандидатів мають “blue badge” на своїх офіційних сторінках.

іберполіція готова надати інформаційну та практичну допомогу усім кандидатам у президенти України щодо оперативного забезпечення верифікації їх сторінок у мережі Facebook.

Нагадаємо, вибори Перзидента України заплновані на 31 березня.

Поділитись