Канада припинила військову співпрацю в Україні через спалах коронавірусу

Канада припинила військову співпрацю в Україні через спалах коронавірусу

Канада припинила місію військових інструкторів в Україні через спалах коронавірусної інфекції, повідомляє CBC з посиланням на міноборони країни.

За словами капітана Алексії Кройзер з Командування спільних операцій, дана міра застосована для захисту членів оперативної групи, а також щоб зупинити поширення вірусу.

Число військовослужбовців, чиї тести виявилися позитивними, не розкривається, всі вони знаходяться в карантині. За даними видання Globe and Mail, спалах передувала церемонія зміни командного складу місії.

Канада проводить навчальну операцію Unifier на Яворівському полігоні в Львівській області. 200 канадських інструкторів з 2015 року навчають українських військовослужбовців знешкоджувати саморобні вибухові пристрої, допомагають модернізувати систему армійської логістики.

Раніше, 16 квітня, міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що ситуація з поширенням коронавируса стабілізувалася «майже по всій країні». За його словами, уряду вдалося уникнути національного локдауну і зберегти баланс між економікою і епідобмеженнями.

Поділитись