Калінінград перетворився у закриту військову базу

Калінінград перетворився у закриту військову базу

Губернатор Калінінградської області Антон Аліханов не погодився з тим, що регіон є «російським кинджалом в серці Європи».

Раніше до такої метафори вдався радник президента США з національної безпеки Роберт О’Брайен. Слова губернатора передає РБК.

«Американська президентська адміністрація як зазвичай поверхнева, напевно, містер О’Брайен образився, що ми ввели електронні візи, після чого у нас був великий наплив поляків і німців, але не було американців», – заявив Аліханов.

Він припустив, що американський політик намагався таким способом «заявити бажання американських громадян приїхати до нас в гості». За словами губернатора, в області добре розвинений туризм: до пандемії число мандрівників щорічно збільшувалася на 17-20%. Міський аеропорт обслужив рекордну кількість туристів в 2019 році. З липня 2019 року громадяни 53 держав можуть в’їхати в область по електронній візі. За півроку дії цього правила область відвідали майже 100 тисяч осіб. До цієї цифри місцева влада сподівається повернутися після закінчення карантинного періоду.

Аліханов також прокоментував висловлювання О’Брайена про перетворення Калінінграда в закриту військову базу. За його словами, ці слова не викликають нічого, крім сумної посмішки на адресу непідготовленості американських радників.

Раніше радник президента США з нацбезпеки Роберт О’Брайен дав німецькому виданню Bild. Радник заявив, що Калінінград став «кинджалом для серця Західної Європи».

«З огляду на географічне положення області, вона повинна стати місцем великий торгівлі, туризму, соціального взаємодії між Росією і Західною Європою. На жаль, Росія перетворила її в закриту військову базу, багату високотехнологічною зброєю і ракетами. Вся ситуація в Калінінграді – упущена можливість для Росії і Європи», – сказав О’Брайен.

Поділитись