Кадиров знайшов іноземний слід у підготовці теракту в Грозному

Кадиров знайшов іноземний слід у підготовці теракту в Грозному

Глава Чеченської республіки Рамзан Кадиров у своєму Telegram-каналі розповів про спецоперацію зі знищення групи терористів в Грозному.

За його словами, силовики заздалегідь знали про плани бандитів. 13 жовтня ЗМІ заявили про перестрілку між правоохоронними органами і збройними людьми в Жовтневому районі міста Грозний. Повідомлялося, що в результаті загинули два бойовики, два співробітника Росгвардії і один поліцейський. Пізніше в Національному антитерористичному комітеті оперативного штабу в Чечні повідомили журналістам, що події пов’язані з ліквідацією невстановленої бандгрупи, яка планувала серію терактів по всій країні.

Керівник Чечні Рамзан Кадиров зазначив, що мова йде про спецоперацію, яка пройшла «успішно», оскільки в перестрілці були знищені «4 учасники незаконних збройних формувань».

«Інформація ж про те, що в регіон з-за кордону прибули учасники формувань, у правоохоронних органів з’явилася завчасно», – пояснив він.

За його словами, не останню роль в затриманні терористів зіграли місцеві жителі, які вказали силовикам на місце, де ховалися бандити. Кадиров зазначив, що на передову боротьби зі злочинцями першими прибули співробітники ОМОНу республіканського Управління Росгвардії.

Він додав, що в перестрілці від рук «шайтанів» загинули два правоохоронця. Їх родичам буде надана «всіляка допомога» з коштів соціального фонду імені Ахмата Кадирова.

«В даний час обстановка в столиці Чеченської Республіки і у всьому регіоні в цілому стабільна та спокійна», – констатував глава Чечні.

Резюмуючи своє звернення, Кадиров підкреслив, що силовики «спрацювали максимально професійно, злагоджено і тихо».

Поділитись