Кабмін затвердив порядок автоматичної фіксації порушень безпеки у сфері автотранспорту

Кабмін затвердив порядок автоматичної фіксації порушень безпеки у сфері автотранспорту

Кабінет Міністрів України затвердив порядок фіксації порушень законодавства у сфері безпеки на автомобільному транспорті в автоматичному режимі. Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства інфраструктури.

“Ми зробили ще один крок до збереження автомобільних доріг. Затверджено порядок фіксації порушень законодавства у сфері безпеки на автомобільному транспорті в автоматичному режимі, який визначає процедуру формування та передання даних від системи автоматичної фіксації габаритно-вагових параметрів транспортних засобів у русі (Weight-in-Motion, або WІM) до відповідних баз даних. Встановлюються вимоги до такої системи, а також перелік даних, які система WIM має реєструвати”, – наголосив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Він зазначив, що впровадження такого контролю транспортних засобів є важливим елементом забезпечення безпеки дорожнього руху та забезпечення збереження автомобільних доріг.

Раніше повідомлялося, що система зважування транспорту в русі WiM (Weight in Motion) у рамках пілотного проекту в листопаді 2019 року зафіксувала на одному зі своїх майданчиків (WiM-2) на трасі Київ-Чоп більше ніж 200 фактів порушення габаритно-вантажних обмежень.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись