Кабмін зайнявся космосом

Кабмін зайнявся космосом

Кабінет міністрів України затвердив концепцію загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми на 2018-2022 роки. 

Проект відповідного розпорядження Кабінету міністрів схвалили, причому навіть без обговорення, пише “Інтерфакс”.

Концепція закріплює метою національної космічної програми на 2018-2022 роки “підвищення ефективності використання наявного космічного потенціалу для вирішення актуальних завдань, в тому числі, соціально-економічного, екологічного, інформаційного, наукового розвитку суспільства, а також забезпечення інтересів держави в сфері національної безпеки і оборони “.

У числі заходів нової держпрограми створення вітчизняних систем ДЗЗ “Січ-2-1” (2020 рік), “Січ-2-2” (2021), “Січ-2М” (2024), а також нових космічних апаратів “Либідь-2”, “Аерозоль”, “Січ-3-0”.

Крім того, нова космічна програма закріплює завдання по створенню перспективної ракетно-космічної техніки, в тому числі в рамках міжнародного співробітництва з приватними компаніями; поглиблення співпраці з Європейським космічним агентством (ESA).

Заходи космічної програми включають, серед іншого: створення і експлуатацію космічних апаратів для отримання на системній основі даних від вітчизняної системи космічного моніторингу; створення національної системи геоінформаційного забезпечення та моніторингу як частини європейської програми Copernicus і міжнародної системи GEOS; трансфер технологій ракетно-космічної галузі в інші галузі економіки.

Поділитись