Юнаки 18-19 років можуть йти в армію тільки за власним бажанням

Юнаки 18-19 років можуть йти в армію тільки за власним бажанням

Генштаб Збройних Сил України оприлюднив роз’яснення щодо організації призову в армію.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

«Відповідно до указу президента України від 16 січня 2020 року № 13 … протягом травня-липня поточного року визначено проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що згідно із законодавством, на строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров’я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Крім того, розпорядженням уряду від 26 лютого 2020 го визначено, що призов громадян України у віці 18-19 років проводиться за їхнім бажанням, за письмовою заявою.

«Міністром оборони України направлено лист до голів призовних комісій всіх рівнів, в якому рекомендується розглядати питання надання відстрочки від призову на строкову військову службу придатним за станом здоров’я громадянам України віком 18-19 років», – уточнили у відомстві.

Поділитись