Юлія Мендель прокоментувала скандальну цитату з її книжки про “брудні намети”

Юлія Мендель прокоментувала скандальну цитату з її книжки про “брудні намети”

Колишня прес-секретарка президента Юлія Мендель заявила, що її цитату про “брудні намети” на Майдані вирвали з контексту.

Колишня прес-секретарка президента Зеленського Юлія Мендель вважає фразу «негігієнічні ночі на Майдані з брудними наметами», яку вона використала у своїй книзі, правдивою, але «вирваною з контексту». Ця цитата визвала бурхливі обговорення у соціальних мережах.

За словами Мендель, вона передбачала, що саме ця фраза з книги може бути вирвана з контексту, а потім поширена. На думку ексречниці президента, це є прикладом роботи дезінформації.

7 липня Юлія Мендель виклала один з уривків книжки у своєму блозі, у якому, зокрема, порушила питання української та, за її словами, “української російської мови”.

У коментарі журналістам під час анонсу мемуарів Мендель розповідала, що написала текст про свою роботу, українську політику та деякі інсайди. Як головну тему книжки вона виділила “самоідентифікацію українців як нації”.

Колишня прес-секретар Зеленського вважає, що “у нашій багатостраждальній нації немає генетичного коду щастя”, оскільки “ми ходили не в ту школу і виконували не те домашнє завдання”.

Юлія Мендель покинула посаду речниці на початку квітня 2021 року, при цьому вона залишалася працювати на Банковій у ролі радниці з міжнародних комунікацій.

Призначили її на посаду у червні 2019 року. До цього вона працювала на телеканалах ICTV, Еспресо, Інтер, співпрацювала з The New York Times.

Поділитись