Юлію Тимошенко «Батьківщина» висунула у Президенти

Юлію Тимошенко «Батьківщина» висунула у Президенти

Юлію Тимошенко офіційно висунуто кандидатом у Президенти України. Відповідне рішення одноголосно ухвалили на урочистому з’їзді партії ВО “Батьківщина”. Він відбувся сьогодні, 22 січня, у День Соборності, у Києві. 

Юлія Тимошенко подякувала своїм однопартійцям, однодумцям й прихильникам за довіру. Вона висловила готовність докласти зусиль для створення нової України.

“Я частина свого незламаного народу… Сьогодні я з повною упевненістю заявляю: Україна вже вичерпала весь історичний запас своїх страждань. Горя і страждань. Віднині ми починаємо епоху процвітання, яка складатиметься з успіху, щастя і процвітання. Саме тому я балотуюся сьогодні в президенти”, – наголосила кандидат у Президенти.

“Ми починаємо поступ України до її справжньої величі. Велика країна – це моя мета, наша спільна мета”, сказала Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко народилася 1960 року в Дніпропетровську (зараз – Дніпро). За цей час вона двічі була прем’єр-міністром (2005 і 2007-2010).

У 2010 році брала участь у президентських виборах, однак у напруженій боротьбі поступилася Вікторові Януковичу. За неї проголосували 45,47% виборців (11,59 млн осіб). Створена після цього у ВР нова коаліція позбавила Тимошенко посади прем’єра.

За часів президентства Віктора Януковича була засуджена до тюремного ув’язнення за політичними мотивами. Вийшла на волю під час Революції гідності і була реабілітована.

Балотувалася на виборах президента у 2014 році й посіла друге місце. За неї проголосували 12,81% виборців (2,31 млн осіб).

На парламентських виборах 2014 року Юлія Тимошенко була обрана народним депутатом України за списком партії “Батьківщина”.

Президентські вибори заплановані на 31 березня.

Поділитись