Юлія Тимошенко зустрілася з сенатором Томом Коттоном

Юлія Тимошенко зустрілася з сенатором Томом Коттоном

Сьогодні в межах робочого візиту до США Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко провела зустріч із сенатором від штату Арканзас, членом сенатських комітетів з питань збройних сил та розвідки Томом Коттоном.

Сторони обговорили ескалацію війни Росії проти України, зокрема останні події в районі Керченської протоки. Йшлося про ситуацію навколо впровадження воєнного стану в Україні.

Юлія Тимошенко поінформувала свого співрозмовника про позицію партії щодо забезпечення політичного процесу – проведення виборів і недопущення звуження прав та свобод громадян України. Вона також подякувала сенатору Коттону за співавторство в резолюції щодо засудження агресії проти українських військових кораблів.

Сенатор відзначив принципову позицію Юлії Тимошенко щодо захисту демократії та свободи в Україні.

Окрім того, політики обмінялися думками щодо конкретних кроків, які б могли здійснити найближчим часом Адміністрація та Сенат США задля посилення підтримки Збройних сил України, зокрема Військово-Морських Сил ЗСУ.

Юлія Тимошенко закликала до посилення санкцій проти Росії та висловила позицію, що Мінські угоди були необхідними, але недостатніми для встановлення стійкого миру в Україні. Лідер «Батьківщини» наголосила на необхідності проведення переговорів у форматі «Будапешт плюс» з лідерами країн-підписантів Будапештського меморандуму із залученням Верховного комісара ЄС та керівництва Німеччини.

Наприкінці зустрічі сенатор побажав Юлії Тимошенко успіху в реалізації її планів, спрямованих на припинення війни в України, зміцнення суверенітету та демократії в нашій державі.

У зустрічі також брали участь заступник Голови партії «Батьківщина», голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря та голова Комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко.

Нагадаємо, з 4 до 7 грудня Юлія Тимошенко перебуває з робочим візитом у Сполучених Штатах Америки.

У рамках візиту Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко вже провела зустрічі зі спеціальним представником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером, сенатором від штату Іллінойс, високопоставленим членом Демократичної партії США та членом сенатського комітету з питань оборони Річардом Дурбіном, а також взяла участь у круглому столі Атлантичної Ради.

Поділитись