Ізраїльські F-16 атакували пасажирський літак

Ізраїльські F-16 атакували пасажирський літак

Пасажирський літак був посаджений на російській авіабазі «Хмеймім» в Сирії, після того як ледь не був збитий з вини винищувачів Ізраїлю.

Про це заявив офіційний представник Міністерства оборони Росії Ігор Конашенков. Вночі 6 лютого чотири винищувачі F-16 ізраїльських Військово-повітряних сил без заходу в повітряний простір Сирії завдали ракетного удару по передмістях Дамаска. Заради відбиття удару сирійські військові були змушені застосувати комплекси протиповітряної оборони.

У той же самий час «Аеробус А320», що здійснював рейс Тегеран – Дамаск зі 172 пасажирами на борту, заходив на посадку в районі аеропорту Дамаска. Літак уникнув зони смертельного зенітного ракетно-артилерійського вогню лише завдяки оперативним діям авіадиспетчерів і ефективній роботі автоматизованої системи управління повітряним рухом.

Лайнер вдалося відвести із зони ураження сирійської ППО і посадити на аеродром на російській авіабазі «Хмеймім».

Вчора  Міністерство закордонних справ Росії повідомило про зростання напруженості і сплеску насильства в сирійському Ідлібі, загибелі російських військових фахівців з цієї причини, а також спроби бойовиків атакувати «Хмеймім».

Поділитись