Ізраїль знову вразив військові об’єкти сирійської армії

Ізраїль знову вразив військові об’єкти сирійської армії

Бойові вертольоти, безпілотні літальні апарати і винищувачі ізраїльської армії вразили цілі на півдні Сирії, які належать сирійським збройним силам. Про це повідомляється на сайті армії оборони Ізраїлю.

Відзначається, що ця операція була відповіддю на спробу бойовиків закласти вибуховий пристрій в південній частині Голанських висот. В результаті ізраїльські військовослужбовці ліквідували чотирьох чоловік.

«У число уражених цілей увійшли спостережні пункти і системи збору розвідданих, кошти зенітної артилерії, системи командування і управління на базах сирійських збройних сил», – сказано в повідомленні.

У відомстві підкреслили, що уряд Сирії несе відповідальність за будь-які дії, що відбуваються на території країни, і що воно несе відповідальність за інцидент.

Раніше повідомлялося, що системи протиповітряної оборони Сирії відображають ворожі атаки на північний захід від Дамаска. У заяві сирійських збройних сил говорилося, що удари по передових позицій армії Сирії в районі Кунейтра завдали вертольоти армії Ізраїлю.

Між Дамаском і Єрусалимом немає дипломатичних відносин. У 1967 році в ході Шестиденної війни Ізраїль окупував частину Голанських висот, що належать Сирії з 1944 року. У 1981 році ізраїльський парламент в односторонньому порядку затвердив над ними суверенітет Ізраїлю.

Поділитись