Ізраїль вразив військові об’єкти ХАМАС у відповідь на запуск куль з вибухівкою

Ізраїль вразив військові об’єкти ХАМАС у відповідь на запуск куль з вибухівкою

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у вівторок завдала серію ударів по об’єктах радикального руху ХАМАС в секторі Газа у відповідь на запуск звідти повітряних куль з прикріпленою до них вибухівкою.

Про це повідомила прес-служба ізраїльського оборонного відомства в Twitter.

“У відповідь на запущені сьогодні з Гази в бік Ізраїлю повітряні кулі з вибухівкою наші танки і літаки вразили військові позиції і підземну інфраструктуру терористичної організації ХАМАС в секторі Газа”, – йдеться в повідомленні армії.

Запуск куль з вибухівкою з сектора Газа на ізраїльську територію відновився після тривалої перерви на початку серпня. В результаті подібної діяльності в Ізраїлі було зафіксовано кілька десятків пожеж, про які постраждали повідомлень не надходило.

У відповідь на запуск куль 11 серпня Ізраїль закрив до подальшого розпорядження вантажний перехід “Керем-Шалом” на кордоні з сектором, а 12 серпня міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц розпорядився скоротити рибальську зону для палестинців біля узбережжя приморського анклаву з 15 морських миль (близько 28 км ) до 8 морських миль (близько 15 км). ВС Ізраїлю протягом цього місяця багаторазово наносили удари по військових об’єктах руху ХАМАС в Газі у відповідь на запуск куль з вибухівкою і ракет.

Поділитись