Італійські українці склали петицію проти військових медиків з Росії

Італійські українці склали петицію проти військових медиків з Росії

В Італії створили петицію з питаннями для президента і уряду країни з вимогою розповісти про реальні цілі російських військових медиків.

Про це «Оглядачу» розповіла один з авторів документа, громадянка Італії українського походження Наталія Гебріч, яка проживає у Флоренції. Вона підкреслила, що документ складено на ім’я керівництва країни і вже розміщений на сайті офіційних петицій.

«Ми ставимо два основних питання, які хвилюють багатьох італійців. Перший – чому замість цивільних лікарів в країну прилетіли російські військові. Це не секрет, що на 15 літаках прибутку 104 людини, з них лише 35 медиків (тільки двоє з них цивільні) і 13 перекладачів. А решта людей – це хто? За тиждень їх «роботи» у нас в країні ми побачили лише двогодинну дезінфекцію будинку для літніх в Бергамо і все. Друге питання – ми просимо відреагувати на погрози журналістам La Stampa», – підкреслила Гебріч.

«На відміну від Росії, в Італії свобода слова. Хочемо почути правду і від нашої влади, які так і не пояснили суспільству, навіщо прибуло так багато росіян з погонами і чому за весь цей час вони лише одного разу продезінфікували будинок невідомою речовиною?», – задається питанням Наталія.

Поділитись