Іранські ракети вибухнули в 160 кілометрах від авіаносця США

Іранські ракети вибухнули в 160 кілометрах від авіаносця США

В ході навчань по запуску ракет великої дальності, проведених Іраном в суботу, кілька снарядів впало в 160 км від місця перебування ударної групи військово-морських сил США в Індійському океані.

За даними телеканалу Fox News, ВМС США були сповіщені про майбутні навчаннях, однак запуск іранських снарядів викликав занепокоєння, так як один з них впав в океан в 36 км від проходить торгового судна.

Відзначається, що Іран значно посилив боєготовність своїх армії і флоту до річниці загибелі командира елітного підрозділу Корпусу вартових ісламської революції Касема Сулеймані, який загинув на початку минулого року в результаті ракетної атаки США.

Раніше повідомлялося, що Корпус вартових ісламської революції (КВІР, частина збройних сил Ірану) продемонстрував підземну ракетну базу на узбережжі Перської затоки. Головнокомандувач КВІР Хосейн Саламі розповів про розміщення в комплексі високоточних ракет з «дуже велику руйнівну силу» і дальністю дії «в сотні кілометрів», які можуть подолати засоби радіоелектронного захисту.

Поділитись