Іран випробував балістичні ракети підземного базування під час навчань

Іран випробував балістичні ракети підземного базування під час навчань

Воєнізована Революційна гвардія Ірану запустила підземні балістичні ракети в рамках навчань за участю фальшивого авіаносця в протоці Хормуз.

Про це повідомило державне телебачення в середу. Їх тримають на озброєнні через дві американські бази.

Дрони окремо орієнтувались на міст фальшавіаносця, згідно з повідомленням державного телебачення. Воно не одразу показало кадри про запуски або атаку безпілотника, а також не визначило ракети, які використовувались у навчанні.

Однак повідомлення про це було чітко націлене на Сполучені Штати.

Неофіційне інформаційне агентство, близьке до гвардії, опублікувало графік за ніч, в якомубуло зображено відфотошоплені зображення американського авіаносця у формі шкатулки, із цитатами Верховного лідера аятоли Алі Хаменеї, що зобов’язався попросити помсти за удар американського безпілотника, який убив його у січні.

На кадрах державного телебачення також було показано, що різні ракети вистрілюються з швидких катерів, вантажних автомобілів, мобільних пускових установок та вертольота, деякі націлені на макети кораблів. Командир заявив, що гвардія, підзвітна лише Хаменею, планувала вистрілити “балістичні ракети далекої дальності”.

Поділитись