Інтереси Коломойського в США представлятиме адвокат, який працював на Трампа

Інтереси Коломойського в США представлятиме адвокат, який працював на Трампа

Адвокат Марк Касовіц, який протягом декількох років працював з президентом США Дональдом Трампом, представлятиме в американському суді інтереси українського бізнесмена Ігоря Коломойського. Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на судові матеріали.

За даними агентства, мова йде про судову тяганину, пов’язаних зі звинуваченнями на адресу Коломойського з боку керівництва Приватбанку. Суть цивільного позову зводиться до того, що Коломойський нібито вивів з банку кілька мільярдів доларів. Кошти, на думку сторони звинувачення, були спрямовані на купівлю їм бізнесу та нерухомості в США. Позов розглядається в суді в штаті Делавер.

У грудні 2016 року уряд України вирішив націоналізувати банк і докапіталізувати в нього 155 млрд гривень (близько $ 6 млрд). Екс-власники банку порахували націоналізацію незаконною. В кінці лютого 2019 року Господарський суд Києва прийняв до розгляду позов Коломойського і компанії Triantal, що володіли відповідно 41,6572% і 16,5748% акцій Приватбанку, про визнання недійсною націоналізації цього банку. 9 квітня позивачі розширили перелік своїх вимог, додавши пункт про повернення їм акцій Приватбанку, що суд задовольнив.

У той же час в британських судах проходять розгляди за позовом нинішнього керівництва націоналізованого Приватбанку проти його колишніх власників Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова з метою повернення виведених з Приватбанку грошей. У грудні 2018 року НБУ звернувся до суду Женеви за місцем проживання Коломойського з метою стягнення з нього заборгованості в розмірі 9,2 млрд гривень (приблизно $ 370 млн за поточним курсом).

Поділитись