Інноваційний тип економіки та об’єднання креативного класу – запорука успіху України, – Тимошенко

Інноваційний тип економіки та об’єднання креативного класу – запорука успіху України, – Тимошенко

Інноваційний тип економіки та ставка на креативний клас – це шлях до економічного успіху України.

Про це Юлія Тимошенко наголосила на зустрічі з представниками малого та середнього бізнесу.

Лідер «Батьківщини» констатувала, що зараз Україна рухається невірним шляхом.

За її словами, 144 реформи, про які звітує влада, та проголошені президентом Петром Порошенком великі стратегії довели свою цілковиту неефективність. Адже за легкістю ведення бізнесу Україна перебуває на 76-ому місці, за рівнем бідності згідно з оцінками Bloоmberg  наша держава посідає десяте місце в світі і є лідером з корупції за оцінками компанії «Ернст енд Янг».

«Червоні доріжки – це не для нашого бізнесу сьогодні в Україні», – констатувала Юлія Тимошенко, розповідаючи про недоступність кредитів, руйнацію банківської системи, непосильні податки, відсутність інвестицій і штучну інфляцію.

Лідер «Батьківщини» переконана, що впровадження Нового курсу, метою якого є перехід від сировинної до інноваційної моделі розвитку економіки, суттєво покращить життя людей.

«Сировинна економіка ніколи не дасть таких вибухових можливостей для збільшення обсягів ВВП та економічного підйому, як це може дати інноваційна модель розвитку. Або ми переходимо на інноваційний тип економіки, або ми ніколи не зможемо бути в одному колі з сильними країнами», – наголосила Тимошенко.

За її словами, зараз Україна потребує нової монетарної політики, правильної дерегуляції та балансу між ринком та державним регулюванням.

«Якщо правильно управляється країна і ухвалюються правильні рішення, то для України достатньо три роки, щоб отримати результат і побачити серйозні зрушення», – вважає Юлія Тимошенко.

Як приклад вона навела повоєнну Німеччину, яка змогла відбудуватися з руїн після другої світової війни за 5 років.

Тимошенко впевнена, що «потрібно зробити в Україні рай для людей, які готові своїм креативом працювати на Україну», адже саме креативний клас є запорукою інтенсивного розвитку економіки.

«Одна людина з високими рівнем інтелекту для країн з інноваційним шляхом розвитку може створити умови для збільшення обсягів ВВП», –  пояснила лідер партії.

Тож завдання влади – створення нормальних умов для ведення бізнесу, а креативний клас зробить все інше для успіху країни.

«Треба зробити максимально все для того, щоб об’єднати креативний клас навколо того шляху, який є адекватним для вирішення проблем», – підсумувала лідер «Батьківщини».

Наприкінці зустрічі підприємці підтримали пропозицію Юлії Тимошенко об’єднати зусилля для доопрацювання Нового економічного курсу, аби почати його реалізовувати після президентських виборів.

Поділитись