Інформатор, який допомагав вслідкувати Абу Бакра аль-Багдаді, отримає 25 мільйонів доларів

Інформатор, який допомагав вслідкувати Абу Бакра аль-Багдаді, отримає 25 мільйонів доларів

Інформатор спецслужб США, який допомагав в ліквідації ватажка угруповання “Ісламська держава” Абу Бакра аль-Багдаді в сирійській провінції Ідліб, отримає винагороду в розмірі до $ 25 млн.

Про це в середу повідомила газета The Washington Post з посиланням на свої джерела. За їх словами, неназваний інформатор “допомагав відстежити переміщення аль-Багдаді в Сирії, а також надавав відомості про хід будівельних робіт на території комплексу будівель”, де переховувався ватажок ІГІЛ. “Він може отримати все $ 25 млн або частину цієї суми”, яку США обіцяли за голову аль-Багдаді”, – вказує газета.

The Washington Post підкреслює, що інформатор був присутній при проведенні операції. “Він був вивезений з регіону разом з сім’єю через два дні після неї”, – йдеться в статті.

Згідно з даними газети, інформатор – “араб, який сповідує іслам суннітського толку, який пішов проти ІГІЛ після вбивства терористами одного зі своїх родичів”. Він був впроваджений в оточення аль-Багдаді курдськими “Силами демократичної Сирії”.

27 жовтня президент США Дональд Трамп оголосив про ліквідацію американськими спецназівцями аль-Багдаді. Глава Білого дому висловив подяку Росії, Туреччини, Сирії та Іраку за сприяння в проведенні цієї операції.

Поділитись