Індонезія відмовилася купувати російські літаки Су-35

Індонезія відмовилася купувати російські літаки Су-35

Індонезія відмовилася купувати російські винищувачі Су-35 через погрози санкцій з боку США. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на Bloomberg.

Йдеться про контракт на поставку 11 літаків на суму понад мільярд доларів. Джакарта вирішила відмовитися від його укладення через тиск з боку адміністрації президента США Дональда Трампа, яка пообіцяла в такому випадку накласти санкції. Крім того, американці виступили проти угоди по патрульним кораблям між Індонезією і Китаєм.

Про те, що поставка російських Су-35 Індонезії відкладається через американських санкцій, повідомив в жовтні 2019 року «Коммерсант». За даними джерел видання, США не дали Індонезії гарантій не застосовувати щодо неї обмежувальних заходів через співпрацю з Росією.

Угода на постачання 11 винищувачів Росія та Індонезія підписали в лютому 2018 року. Вартість контракту оцінювалася в 1,14 мільярда доларів. При цьому зазначалося, що половину суми – 570 мільйонів доларів – зможуть оплатити товарними поставками. Почати передачу літаків планувалося ще в 2019 році.

Су-35 – багатофункціональний винищувач покоління 4 ++. Останній бойовий літак, побудований на базі платформи Т-10С, яка стала основою для винищувачів сімейства Су-27 / Су-30 і їх модифікацій. Літак закуповується ВКС Росії (два контракти на 98 машин), а також у версії Су-35СК проданий в Китай (24 літака, перші передані в грудні 2016 року).

Поділитись