Індія заблокує більшість китайських додатків після заборони TikTok

Індія заблокує більшість китайських додатків після заборони TikTok

Індія забороняє десятки додатків і, як повідомляється, переглядають сотні інших відомих китайських компаній, оскільки напруженість між найбільш населеними країнами світу продовжує зростати.


Індійський уряд заборонив додаткові 47 додатків, усі клони або варіанти 59 інших додатків. Індія заблокувала минулого місяця з міркувань національної безпеки, заявив представник Міністерства електроніки та інформаційних технологій Індії для CNN Business.

Спочатку заборонили кілька великих китайських додатків, серед яких дуже популярний додаток TikTok. Клони або варіанти додатків, ймовірно, включатимуть більш легкі версії, розроблені для смартфонів початкового рівня з обмеженою пам’яттю.

“Хоча рішення базується на тому, що нові програми є клонами раніше заборонених додатків, ми вважаємо, що це сигналізує про сильний намір з точки зору уряду Індії щодо їхньої позиції щодо безпеки даних та конфіденційності”, – сказав Тарун Патхак, асоційований директор у Counterpoint Research. “Це, безумовно, відкриє багато дискусій і про інші додатки”.

Індійські ЗМІ повідомили також, що уряд також розглядає більше 250 інших додатків, включаючи популярну мобільну гру «PlayerUnknown’s Battlegrounds» (PUBG), опубліковану Tencent (TCEHY), і AliExpress, торгову платформу від Alibaba.

Поділитись