Індія вимагає від Китаю повного відведення військ з Ладакха

Індія вимагає від Китаю повного відведення військ з Ладакха

Представники командування сухопутних сил Індії в ході п’ятого раунду переговорів з військовими Китаю наполягають на повному і швидкому відведенні китайських військ від лінії фактичного контролю в Східному Ладакхе.

Про це в понеділок повідомляє газета Hindustan Times з посиланням на військові джерела.

“Проведення нового раунду переговорів, в яких брали участь командир 14-го корпусу сухопутних військ Індії генерал Харіндер Сингх і командувач Південним синьцзянським військовим округом Народно-визвольної армії Китаю генерал Лю Лін, зажадало відсутність прогресу у відведенні китайських військ в ряді районів Ладакха, – повідомили джерела. – Так, на зустрічі, що відбулася, Індія наполягала на виведенні військ від високогірного озера Пангонг-Цо, де китайські військовослужбовці залишилися на своїх колишніх позиціях всупереч домовленостям про їх відвід, які були досягнуті сторонами 15 липня”.

За їх словами, після відводу військ Індія і Китай можуть приступити до відновлення статус-кво в цьому спірному районі і введенню в дію протоколу про його патрулюванні індійськими і китайськими військовослужбовцями.

“У зв’язку з пробуксовкою зараз процесу повного роз’єднання військ, будівництвом Народно-визвольною армію Китаю доріг в Ладакх, прокладанням там китайських оптоволоконних ліній зв’язку та обладнанням військових позицій, надалі, можливо, буде необхідно проведення двосторонніх переговорів між Індією і Китаєм на високому політичному і дипломатичному рівнях”, – відзначили джерела.

Поділитись