Індія створює запаси зброї на випадок 15-денної війни

Індія створює запаси зброї на випадок 15-денної війни

Уряд Індії дозволив збройним силам збільшити запаси зброї та боєприпасів, необхідних для ведення 15-денних бойових дій в разі війни.

Про це в понеділок повідомляє газета Times of India з посиланням на офіційні джерела.

“В умовах воєнного протистояння з Китаєм в східному Ладакхе індійської армії дозволили збільшити запаси озброєнь і боєприпасів до рівня 15-I, що передбачає ведення інтенсивних бойових дій протягом 15 днів на два фронти – проти Китаю і Пакистану, – заявили джерела. – Зброя буде закуповуватися у закордонних і індійських виробників”.

Раніше ВС Індії повинні були мати у своєму розпорядженні запасами зброї і боєприпасів для ведення 40-денних бойових дій, але цей рівень був знижений до 10 днів через труднощі із зберіганням зброї та нової військової тактикою.

За даними джерел армія Індії вже закупила велику кількість ракет і снарядів для танків і артилерії. На закупівлі виділено 500 млрд рупій (приблизно $ 67,8 млн).

Ситуація в східній частині індійської союзної території Ладакх на кордоні Індії і КНР загострилася після того, як в травні і червні там сталися зіткнення військовослужбовців двох країн. У них загинули не менше 20 солдатів Індії і, за різними даними, до 45 китайських військових. Після цього Нью-Делі і Пекін збільшили концентрацію своїх військ в цьому районі. Зараз в Ладакх розміщені 50 тис. індійських військових і приблизно стільки ж китайських.

Поділитись