Індія планує закупити 24 нових підводних човнів, включаючи шість атомних

Індія планує закупити 24 нових підводних човнів, включаючи шість атомних

Індія має намір побудувати 24 нових підводних човнів для ВМС країни, в тому числі 18 дизельних і шість атомних субмарин.

Про це повідомляється в доповіді, який підготував урядовий Постійний комітет з оборони для парламенту країни.

“Вісімнадцять [неатомних] плюс шість багатоцільових атомних [ударних підводних човнів] заплановані”, – йдеться в доповіді, витяги з якого наводить у неділю телеканал NDTV.

За цією інформацією, в даний час на озброєнні ВМС Індії знаходяться 15 неатомних підводних човнів, в тому числі російські човни класу “Кіло”, німецькі підводні човни HDW, французькі Scorpen. Атомні підводні човни представлені індійською АПЧ “Аріхант” і взятої в лізинг російською “Чакрою” (К-152 “Нерпа”).

Більшості дизель-електричних підводних човнів більше 25 років, 13 з 15 неатомних підводних човнів мають вік від 17 до 32 років. У доповіді наголошується, що один з підводних човнів російської споруди вже проходить в Росії роботи по продовженню терміну служби і роботи йдуть за графіком. Тим часом проведення таких робіт на другий підводному човні поки відкладається через проблеми з банківськими гарантіями, “в результаті санкцій, введених проти Росії урядом США”, вказується в доповіді.

Раніше повідомлялося, що Індія планує будівництво шести нових неатомних підводних човнів в рамках Project 75 India, які будуть побудовані в партнерстві індійських і іноземних компаній.

Поділитись