Iнавгурація Президента України повинна відбутись не пізніше 2 червня

Iнавгурація Президента України повинна відбутись не пізніше 2 червня

Сьогодні, 3 травня,  газети “Голос України” та “Урядовий портал” оприлюднили офіційну інформацію про результати виборів Президента України, передає Newformat.info.

Так,  у офіційному повідомленні зазначається, що до списків виборців на виборчих дільницях було включено 30 105 004 виборців, з  яких у голосуванні взяли участь 18 491 837 виборців. За кандидатів на пост Президента України, включених до виборчого бюлетеня для повторного голосування 21 квітня 2019 року з чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року, подано таку кількість голосів виборців:

за Зеленського Володимира Олександровича 3 541 528 (тринадцять мільйонів п’ятсот сорок одна тисяча п’ятсот двадцять вісім), що у відношенні до кількості виборців, які взяли участь у повторному голосуванні, становить 73,22 (сімдесят три цілих двадцять дві сотих) відсотка;

за Порошенка Петра Олексійовича  4 522 450 (чотири мільйони п’ятсот двадцять дві тисячі чотириста п’ятдесят), що у відношенні до кількості виборців, які взяли участь у повторному голосуванні, становить 24,45 (двадцять чотири цілих сорок п’ять сотих) відсотка.

Отже, за підсумками повторного голосування 21 квітня 2019 року з чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року більшу кількість голосів виборців одержав кандидат на пост Президента України Зеленський Володимир Олександрович .

 У повідомленні йдеться: “…за підсумками повторного голосування 21 квітня 2019 року з чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року обраним Президентом України є кандидат на пост Президента України Зеленський Володимир Олександрович, 1978 року народження, художній керівник ТОВ “Квартал 95”, проживає в місті Києві, безпартійний, суб’єкт висування – політична партія “Слуга народу”.

Таким чином, згідно з українським законодавством, інавгурація президента має відбутися протягом 30 днів після оприлюднення офіційних результатів виборів в офіційних виданнях влади “Голос України” та “Урядовий кур’єр”.

Нагадаємо,  раніше Володимир Зеленський заявляв, що ЦВК навмисно затягує з оголошенням офіційних результатів голосування, щоб у нього не було можливості розпустити парламент.

Олександра Буділка

Поділитись