Європейські країни вивчають можливість евакуації своїх громадян з Уханя

Європейські країни вивчають можливість евакуації своїх громадян з Уханя

Італійська влада вивчають можливості вивезення своїх громадян з Ухань, ізольованого в зв’язку з поширенням там пневмонії нового типу.

Як повідомили в понеділок в кризовому центрі МЗС Італії, серед італійців, які перебувають в епіцентрі поширення захворювання, підозрілих випадків немає.

“Серед італійців [в Ухані] підозрілих випадків немає. Ми розглядаємо можливості їх повернення на батьківщину”, – сказали в кризовому центрі.

За даними італійських ЗМІ, в регіоні, звідки почалося поширення вірусу, перебувають близько 50 італійців. Як раніше повідомили джерела в МЗС Італії, в разі організації евакуації вона буде здійснюватися на автобусах. Крім того, перш, ніж відправити вивезених італійців на батьківщину, передбачається двотижневий карантин (інкубаційний період) в китайській лікарні в безпечному регіоні. При цьому евакуація італійців має бути узгоджена і у співпраці з китайською стороною, вказали в МЗС.

В Італії влада ухвалила превентивні заходи відповідно до міжнародного медично-санітарним протоколом по контролю в аеропортах – в Римі та Мілані. Однак з введенням заборони на транспортне сполучення з Ухань, звідки в римський аеропорт Фьюмічіно щотижня прибували по три рейси, і поруч інших міст Китаю прибуття пасажирів звідти припинилося. Спеціальні інструкції для лікарів введені у всіх лікарнях Апеннін. Поки три підозрілих на коронавірус випадку в Італії не отримали підтвердження. Китайська громада оголосила про скасування урочистостей з приводу настання Нового року за місячним календарем, який відзначається в ці дні.

Уряд ФРН також вивчає можливість вивозу німецьких громадян з Уханья. Про це заявив в Берліні глава МЗС ФРН Хайко Маас на спільній прес-конференції з верховним представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепом Боррелем.

“Через кілька хвилин в МЗС буде засідати кризовий штаб уряду ФРН, в тому числі за участю експертів інституту імені Роберта Коха, щоб обговорити подальші кроки”, – повідомив він. “Ми перевіряємо і готуємо всі варіанти, тобто розглядаємо можливість евакуації всіх німців, хто захоче виїхати”, – сказав Маас.

Згідно з останніми даними, кількість хворих на пневмонію в КНР перевищила 2,8 тис. осіб, загинув 81 мешканець.

Поділитись