Європейська країна призупинила вакцинацію препаратом Pfizer і BioNTech

Європейська країна призупинила вакцинацію препаратом Pfizer і BioNTech

Литва вирішила тимчасово призупинити вакцинацію від коронавируса препаратом виробництва американської компанії Pfizer і її німецького партнера BioNTech.

Про це повідомило міністерство охорони здоров’я республіки.

“Розпорядження про тимчасове припинення медичної процедури пов’язано з тим, що при транспортуванні партії препарату були порушені норми температурного режиму”, – наголошується в повідомленні.

Вакцина від цих виробників повинна зберігатися при екстремально низькій температурі в мінус 75 градусів Цельсія. За даними Міністерства охорони здоров’я, температурний режим міг бути порушений при доставці препаратів в клініки Каунаса і Паневежисі, де робляться щеплення.

“Держслужбі з контролю над лікарськими препаратами доручено оперативно з’ясувати, чи позначилися температурні коливання на якісних характеристиках вакцини”, – відзначило відомство.

Вакцинація від COVID-19 почалася в Литві 27 грудня. Поки щеплення зробили 22,5 тис. осіб (0,81% населення). Вакцинація в Литві обов’язковою не є. Як вважають медики, для вироблення колективного імунітету необхідно, щоб її пройшли 70% населення.

Поділитись