Європа продовжила антиросійські санкції через Україну

Європа продовжила антиросійські санкції через Україну

Продовження на півроку антиросійських санкцій, приводом для яких послужили події в Україні в 2014 році, було затверджено Комітетом постійних представників Євросоюзу, повідомляють ЗМІ з посиланням на своє джерело.

Відзначається, що питання на засіданні не обговорювалося, а рішення було прийнято без обговорення.
Йдеться про чорний список зі згадуванням фізосіб і організацій, яких в Європі вважають винуватцями дестабілізації політичної обстановки в Україні.

До переліку персон “нон-грата” в різний час увійшли секретар Радбезу Микола Патрушев, глава Чечні Рамзан Кадиров, директор ФСБ Олександр Бортніков, екс-директор Служби зовнішньої розвідки Михайло Фрадков, ряд керівників силових відомств самопроголошених Донецької і Луганської народних республік і інші. Заборона на в’їзд до країн Євросоюзу для них були продовжені до 15 березня 2021 року.

У червні Євросоюз продовжив санкції у відношенні Криму і Севастополя, які, на думку західних чиновників, незаконно були приєднані до Росії. Обмежувальні заходи були продовжені до 23 червня 2021 року. Санкції передбачають заборону на вкладення європейських коштів в інфраструктури півострова.

Поділитись